Kontakta oss på Länsbolag!

Vi är stolta över att leverera tjänster av högsta kvalitet och har ett djupt engagemang för våra kunders behov. Vi ser fram emot att hjälpa er framåt. Tveka inte att kontakta oss om ni har frågor eller funderingar. Självklart helt utan några vidare förpliktelser

Vi finns hos Trustpilot

Brand Name : Brand Short Description Type Here.
Brand Name : Brand Short Description Type Here.
Brand Name : Brand Short Description Type Here.
Brand Name : Brand Short Description Type Here.
Brand Name : Brand Short Description Type Here.
Brand Name : Brand Short Description Type Here.
Brand Name : Brand Short Description Type Here.
Brand Name : Brand Short Description Type Here.

Vanliga frågor och svar

Snabbavveckling

Vad kostar en avveckling?

Ordinarie pris för en avveckling är 3495 kr. Detta inkluderar Bolagsverkets avgifter samt vår assistans med årsredovisning och inkomstdeklarationer.

Vad sker med bolagets aktiekapital vid avveckling?

I samband med avvecklingen kommer eventuella återstående medel att tilldelas aktieägarna.

Hur lång tid tar avvecklingsprocessen?

När du väljer att avveckla ditt aktiebolag genom vår tjänst, tar det vanligtvis endast 3-5 arbetsdagar för oss på att behandla din begäran. Efter det skickar vi alla nödvändiga dokument vidare till Bolagsverket.

Snabbavvecklar ni alla bolag?

Vi förbehåller oss rätten att vara selektiva med vilka bolag vi accepterar för vår avvecklingstjänst. Under processen omvandlas bolag som uppfyller våra kriterier till ”lagerbolag”, redo för överlåtelse till nya ägare. Det är av yttersta vikt att dessa bolag är fria från anmärkningar, skulder eller brister i det senaste bokslutet.

Om bolaget inte uppfyller dessa grundkrav kommer en snabbavveckling tyvärr inte att vara möjlig, och ansökan kommer att avslås.

När och hur distribueras medlen efter avveckling?

Efter att avvecklingsprocessen påbörjats, distribueras tillgängliga medel efter att vårt arvode dragits av. Resterande belopp kan sedan överföras till dig eller andra aktieägare. Eventuella belopp som överstiger aktiekapitalet behandlas som utdelning, med förbehåll för att inga skulder finns kvar i bolaget.

Kan bolag med förbrukat aktiekapital snabbavvecklas?

Ja, ett förbrukat aktiekapital är vanligtvis inget hinder för en snabbavveckling.

Hur ska bolagshandlingar skickas till er?

Det enklaste sättet är att ladda upp dokumenten som PDF och skicka dem via e-post. Om du föredrar kan du även skicka dem med vanlig post.

 

Köp av bolag

När kan man börja använda bolaget?

Direkt efter avtalets undertecknande får du ditt nya organisationsnummer.

Därefter följer Bolagsverkets handläggningstid, som kan variera. Vanligtvis tar det 3-4 veckor att genomföra ändringar som styrelsebyte, namnbyte och adressändring.

Hur lång tid tar det innan jag har mitt aktiebolag?

Du får ditt organisationsnummer samma dag som avtalet undertecknas. Därefter beror det på Bolagsverkets handläggningstid, som vanligtvis tar 3-4 veckor för ändringar.

Vem sköter kontakten med Bolagsverket?

Efter att avtalet undertecknats tar vi på Länsbolag hand om all kontakt med Bolagsverket. Handläggningstiden kan variera, men vanligtvis tar det 3-4 veckor för ändringar.

Ingår bank i era bolag?

Av säkerhetsskäl säljer vi bolagen utan bankanslutning. Detta för att skydda tidigare ägare och minimera risker kopplade till olaglig verksamhet.

 

Kan vem som helst köpa ett aktiebolag av er?

Vi strävar efter att upprätthålla höga etiska standarder och verka för att förhindra missbruk inom finansiella system. På grund av detta har vi en strikt policy där vi inte påbörjar några affärer eller genomför några transaktioner med individer eller organisationer som kan vara kopplade till kriminella handlingar. För att garantera detta genomför vi grundliga kontroller av potentiella intressenter i offentliga databaser.

Intressenter som förekommer i belastningsregistret relaterat till, men inte begränsat till, ekonomisk brottslighet såsom penningtvätt, bokföringsbrott, näringsförbud, skattebrott, förskingring, insiderbrott, trolöshet mot huvudman och mutbrott, kommer utan undantag att nekas från bolagsköp och våra övriga tjänster.

Detta är inte bara i linje med vårt engagemang att främja en ansvarsfull och laglig affärsverksamhet, utan också för att skydda våra kunder och vår verksamhet.

Hur vet jag som köpare att bolagen är rena?

Vi utför noggranna kontroller på alla bolag som blir en del av vårt system. Detta innebär en djupgående analys av bolagets dokument och bokföring, samt kontroller i offentliga databaser för att säkerställa att bolaget inte har några skulder eller anmärkningar. 


När ett bolag har passerat våra strikta kriterier och fått godkänt, blir det tillgängligt för köp. På detta sätt garanterar vi en öppen och ansvarsfull process vid företagsöverlåtelser.

Hur signeras handlingarna?

Samtliga handlingar signeras digitalt med BankID av alla inblandade parter, inklusive styrelseledamoten och eventuell suppleant.

Är köp av historikbolag avdragsgillt?

Om ett historikbolag köps av ett annat företag är det avdragsgillt. Men om du som privatperson väljer att köpa ett historikbolag, kan du inte göra avdrag för kostnaden.

Fråga oss!

Ta hjälp av en expert!

Har du frågor eller behöver hjälp med ditt bolagsärende? Fyll i formuläret eller ring oss direkt på 046 – 590 32 42, vardagar 08:00-16:00. Vi ser fram emot att hjälpa dig framåt.

Aktivt ärende? Logga in