F-skatt

Vad är F-skatt?

F-skatt är ett tecken på att du som företagare hanterar dina egna skatter och avgifter. När du har F-skatt betalar du själv in skatt och sociala avgifter varje månad baserat på din inkomst.

Hur får man F-skatt?

Man ansöker om F-skatt hos Skatteverket, antingen online eller genom att fylla i ett formulär. Det handlar om att visa för Skatteverket att du driver eller kommer att starta en verksamhet. De kommer att titta på din situation och bestämma om du kan få F-skatt.

Behöver du hjälp?

Om du behöver hjälp med att ansöka om F-skatt kan vi stå till tjänst. Vi tar hand om hela ansökningen, ser till att allt blir rätt från start och hjälper till om Skatteverket behöver mer information.

Vi förmedlar löpande kompletta aktiebolag. Även färdigregistrerade för moms och f-skatt vilket innebär du slipper handläggningstiden på cirka 6 veckor. Kontakta oss så berättar vi mer.

Varför är det viktigt?

F-skatt gör det enklare för dig att jobba med andra företag, eftersom de inte behöver dra skatt från betalningen till dig. Det visar också att du är uppdaterad med dina skatter, vilket kan vara bra när du vill ta lån eller skriva avtal.

Hur mycket betalar man?

Hur mycket du betalar beror på hur mycket du tjänar. Skatteverket hjälper till att uppskatta ett belopp baserat på dina inkomster. Om dina inkomster förändras ska du berätta det för Skatteverket så att du betalar rätt mängd skatt.

Kom ihåg att vara noggrann med dina skatteinbetalningar. Om du missar betalningar eller inte lämnar in rätt information kan du förlora ditt F-skatt godkännande, vilket kan göra det svårare att driva ditt företag.

Att förstå och hantera F-skatt är viktigt för att ditt företagande ska flyta smidigt. Om du är osäker eller har frågor, tveka inte att kontakta oss för hjälp.

Behöver du hjälp?

Ring 046-590 32 42

Länsbolag Logo

Vi hjälper er med F-skatten.

Behöver ni hjälp med att ansöka om F-skatt? Kontakta oss så hanterar vi ärendet hela vägen fram. Använd formuläret för utökad information och aktuell prisuppgift.

Behöver du hjälp?

Ring 046-590 32 42

FAQ

Frågor & Svar

För specifika frågor relaterade till våra tjänster, kontakta gärna oss direkt om du inte hittar ditt svar. 

Vad innebär det att ha F-skatt?

Att ha F-skatt betyder att ditt företag själv rapporterar och betalar skatter och avgifter.

Måste man ha F-skatt för att fakturera?

Ja, för att kunna fakturera utan att uppdragsgivaren drar skatt måste du ha F-skatt.

Hur mycket skatt ska företaget betala?

Det beror på företagets vinst. Skatteverket hjälper till att uppskatta en procentandel som du betalar i skatt.

Vad är skillnaden mellan FA-skatt och F-skatt?

FA-skatt gäller de som både är anställda och driver eget, medan F-skatt bara gäller den egna näringsverksamheten.

Fastpris fr. 4 995 kr!

Behöver du hjälp?

Ring 046-590 32 42

Offert för Avveckling.

Funderar du på att avveckla ditt aktiebolag? Använd formuläret för att kostnadsfritt få en offert skräddarsydd för just ditt bolag. Vi hanterar din förfrågan omgående och du förbinder dig inte till något. 

Behöver du hjälp?

Ring 046-590 32 42

Fråga oss!

Ta hjälp av en expert!

Har du frågor eller behöver hjälp med ditt bolagsärende? Fyll i formuläret eller ring oss direkt på 046 – 590 32 42, vardagar 08:00-16:00. Vi ser fram emot att hjälpa dig framåt.

Aktivt ärende? Logga in